Vi använder cookies för att förbättra  användarvänligheten på sidan och ge dig den bästa möjliga upplevelsen.
Genom att använda sidan godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

X
You appear to be from the USA. Would like to proceed to Products available in the USA?
   

Smarta lösningar för vård och hygienkontroll

Orion Diagnostica är specialister på högkvalitativa och pålitliga tester för klinisk diagnostik och hygienkontroll. Våra tester är användarvänliga och ger snabba resultat.

Vi fokuserar på diagnostiska verktyg för användning direkt i vårdsituationen så att vårdpersonalen kan upptäcka sjukdomar snabbare, komma fram till evidensbaserade diagnoser och behandlingsbeslut samt följa upp behandlingsresultaten.

Vårt flaggskepp är QuikRead-systemet som mäter C-reaktivt protein (CRP) från ett vanligt kapillärblodprov och ger resultat på endast två minuter. Vårdpersonalen kan använda CRP-test under patientens besök som ett hjälpmedel för att skilja mellan bakteriella och virologiska infektioner och avgöra när antibiotikabehandling ska sättas in. I QuikRead-serien ingår också tester för Strep A, CRP+Hb, fekalt ockult blod och albumin i urin.

Orion GenRead -systemet bygger på SIBA och är vår senaste plattform. Den ger snabb och tillförlitlig teknik för förstärkning av isotermal nukleinsyra. I fas ett kommer testerna att omfatta patogener som ger upphov till gastrointestinal sjukdom. I framtiden kommer produktportföljen att omfatta fler patogener av olika slag.

Med våra hygienkontrolltester kan företag och institutioner upptäcka kontaminationer av mikroorganismer och produktrester och övervaka effektiviteten av rutinerna för rengöring och desinficering.

Vi säljer våra egna produkter till våra globala kunder inom vård och hygienkontroll genom våra egna säljenheter och har ett distributörsnätverk som omfattar över 60 länder. Dessutom distribuerar vi produkter genom andra väletablerade diagnostikatillverkare.

Orion Diagnostica är en del av Orion Group, den ledande hälso- och sjukvårdskoncernen i Finland, som utvecklar, tillverkar och marknadsför läkemedel, aktiva farmakologiska ingredienser och diagnostiktester för globala marknader. Orion har funnits sedan 1917 och har ett starkt engagemang för att förbättra vårdkvaliteten och bygga välbefinnande i samhället.

Doctor_with_cuvette_web