Om oss

Om oss

Orion Diagnostica är ett marknadsledande IVD-bolag främst inom patientnära diagnostik. Vi utvecklar, tillverkar och marknadsför snabba, tillförlitlig och användarvänliga diagnostiska tester och lösningar för professionellt bruk - framför allt för primärvården.

Våra produkter har väglett professionella användare inom sjukvården till att ge patienter rätt behandling och uppföljning i över 40 år. Globalt finns vi i mer än 60 länder med 90 % av försäljningen på den internationella marknaden. Våra profilprodukter QuikRead® och QuikRead go® används globalt och uppåt 50 000 instrument finns idag i bruk hos våra kunder. Vårt huvudkontor ligger i finska Esbo och vi har ca 300 anställda. År 2018 var vår omsättning 53 miljoner euro. Orion Diagnostica Oy ägs av en investmentfond som drivs av Axcel Managment A/S – ett marknadsledande, nordiskt privatkapitalbolag (private equity).

Vårt flaggskepp är QuikRead go® -systemet som mäter C-reaktivt protein (CRP) från ett vanligt kapillärblodprov och ger resultat på endast två minuter. Vårdpersonalen kan använda CRP-test under patientens besök som ett hjälpmedel för att skilja mellan bakteriella och virologiska infektioner och avgöra när antibiotikabehandling ska sättas in. I QuikRead go-serien ingår också tester för CRP+Hb, wrCRP, wrCRP+Hb, easy CRP, Strep A och iFOBT (fekalt ockult blod).

Med våra hygienkontrolltester kan företag och institutioner upptäcka kontaminationer av mikroorganismer och produktrester och övervaka effektiviteten av rutinerna för rengöring och desinficering.

Vi säljer våra egna produkter till våra globala kunder inom vård och hygienkontroll genom våra egna säljenheter och har ett distributörsnätverk. Dessutom distribuerar vi produkter genom andra väletablerade diagnostikatillverkare.

Värderingar, mission och vision

  • Värderingar
  • Mission och vision